Hur mycket kostar ett LEI-nummer?

Det globala LEI-systemet (GLEIS) har upprättats på ett sätt där LEI-kostnaden kan skilja sig åt mellan olika tjänsteleverantörer. Att få ett LEI-nummer kan kosta dig någonstans mellan $ 65 till $ 200, beroende på vem du registrerar dig med. Eftersom antalet behöver uppdateras årligen kommer kostnaderna att börja läggas till. Av denna anledning uppmuntrar vi dig att vara uppmärksam på priset och ta det som den primära faktorn när du registrerar en LEI-kod.

 

LEI-nummerkostnaderna kan variera

Utfärdandet av juridiska personidentifierare (LEIs) kontrolleras av The Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF), en ideell organisation. Stiftelsen utfärdar inte själva LEI-koder, men lämnar det till ett nätverk av offentliga och privata företag som fungerar som lokala operativa enheter (LOUs). Dessutom, för att få en LEI-kod, måste du nå en LEI-registreringsagent.

Det är därför du ser att LEI-nummerkostnaden varierar mellan olika tjänsteleverantörer. Helt ärligt finns det inga bättre fungerande eller exklusiva LEI-koder. GLEIS skapades för att minska riskexponeringen och stärka motparter i kontrakt eller finansiella transaktioner. LEI-priserna bestäms av organisationens egen laddningsstruktur och har inget att göra med värdet på själva LEI-koden. Koden är helt enkelt ett verktyg som gör att du enkelt kan identifiera juridiska personer som är aktiva på finansmarknaden.

För närvarande tar GLEIF LOU-s 11 USD per ansökan under ett år. Det är viktigt att notera att inte alla registreringsagenter inkluderar den avgiften i det ursprungliga priset och det kan visas som en extra kostnad under utcheckningen. Detsamma gäller moms, 0% moms gäller om företaget har ett giltigt EU-momsnummer.

LEI Register är en av de största och billigaste LEI-registreringsagenterna över hela världen. LEI-registrets LEI-pris  består av initial registreringskostnad för den valda perioden och GLEIF-avgiften. Vi validerar ditt momsnummer mot VIES-databasen (Vat Information Exchange System) och när den har autentiserats kommer ingen moms att läggas till.

 


Fleråriga LEI-registreringar

För att säkerställa att LEI-koddatabasen är relevant och uppdaterad måste du förnya ditt LEI-nummer årligen. När tidsfristen är förbi kommer din LEI att bli inaktiv tills den förnyas. För att underlätta har LEI Register utvecklat fleråriga förnyelser. Så förutom ett års registrering kan du välja en 3- eller 5-årsperiod.

Detta kommer inte bara att vara mer kostnadseffektivt, utan vi tar också på oss ansvaret för att förnya data för ditt LEI-nummer sömlöst med hjälp av ett officiellt företagsregister.

 


Viktiga tips

  • LEI-nummerkostnaden bestäms av den enskilda organisationen, och därför tenderar den att variera mellan olika leverantörer
  • LEI Register har vuxit till en av de största registreringsagenterna i världen genom att hålla priserna låga, samtidigt som de erbjuder den snabbaste och mest sömlösa registreringsprocessen
  • LEI-koder måste uppdateras årligen och när tidsfristen har gått ut kommer företaget inte att kunna delta på finansmarknaderna
  • För att hjälpa dig att undvika problem har LEI Register skapat en flerårig registreringsmodell som tar på sig ansvaret att förnya dina LEI-data för den valda perioden. Detta kommer inte bara att spara tid utan kommer också att bli mer kostnadseffektivt!