Hur lång tid tar det att få en LEI?

Beroende på hur tillgängliga de lokala företagsregistren är och om verifieringsprocessen kan automatiseras kan LEI-utfärdandetiden vara var som helst mellan några minuter och 24 timmar.

Registreringsprocessen för Legal Entity Identifier (LEI) är i allmänhet ganska enkel men datavalideringstiden är beroende av många variabler. När din LEI-ansökan har skickats in måste din valda LEI-tjänsteleverantör verifiera informationen för kvalitetskontrolländamål. För detta används ett lokalt företagsregister.

 

LEI-utfärdandeprocess

Om ditt företag till exempel är registrerat i Storbritannien korsmatchas uppgifterna (företagsnamn, adress, signeringsmyndighet och registrerings-ID) med den lokala myndigheten Companies House.

Enkel åtkomst till dessa lokala företagsregister avgör till stor del effektiviteten av validering av data. Av den anledningen i länder som Storbritannien och större delen av Europa, där det är möjligt att få omedelbar tillgång till data i registren, kan din LEI utfärdas i timmar om inte minuter.

Ett annat exempel är Jungfruöarna, där ett lokalt register måste kontaktas så att de kan bekräfta att uppgifterna är korrekta. Som du kanske kan anta är detta system ofta ganska ineffektivt eftersom det finns tidsskillnader, räknade arbetare och begränsad tid på en arbetsdag. Därför kommer vi i områden som Jungfruöarna att försöka effektivisera processen så mycket som möjligt genom att begära stödjande dokument som en handelslicens eller ett intyg om ämbetstid.


Hur får man en LEI snabbare?

Det finns några saker att tänka på om du behöver din LEI utfärdad snabbare. Välj först och främst en tjänsteleverantör som är stolt över att effektivisera registreringsprocessen och som gör detta med en snabbare takt.

LEI Register är känt som den snabbaste och mest prisvärda LEI-tjänsteleverantören i världen.  Det betyder att vi inte bara har gjort registreringsprocessen enkel och verifierat data med rekordhastigheter utan vi arbetar också 7 dagar i veckan.

FÅ DIN LEI SNABBARE

  • Se till att du har enhetens juridiska dokument redo, om tjänsteleverantören begär dem för dataverifiering.
  • Många LEI-tjänsteleverantörer arbetar inte på helgerna, så om du registrerar dig under en helg kan du antingen förvänta dig förseningar eller välja en tjänsteleverantör som arbetar under helgerna.
  • LEI bör ansökas om på uppdrag av en VD eller styrelseledamot, gör dig därför redo att tillhandahålla ett auktorisationsbrev.
  • Sist men inte minst, försök att vara tillgänglig om tjänsteleverantören når ut med ytterligare krav.

REGISTRERA LEI NU


Uppdateringar av LEI-databasen

Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF) är det organ som hanterar ett nätverk av LEI-utfärdande organisationer. Deras ansvar är att bestämma kvaliteten på LEI-data och se till att tjänsten och datapoolen är öppet tillgängliga för alla. När en LEI-kod har registrerats visas den i GLEIF-databasen inom 24 timmar när GLEIF uppdaterar sin databas.  Bankdatabaser är kopplade till GLEIF, så din LEI kan tekniskt sett inte användas förrän databasen har uppdaterats. Om du har bråttom att slutföra en transaktion föreslår vi att du kontaktar din bank med LEI-bekräftelsen som ofta räknas som bevis.

REGISTRERA LEI NU